NOTISER JULI 2015

 

Sälgskimmerfjäril – igen

Per Ringeby meddelar att han såg denna eleganta fjäril utmed skogsbilvägen från Södra vägen mot Ullene runt den 16 juli, inte så långt från pärlugglelokalen från i våras. Mer sensationellt får det väl vara att han såg en sälgskimmerfjäril i gävletrakten vid ett besök därstädes helt nyligen. Till yttermera visso har Per ett foto som ett värdefullt dokument från detta tillfälle. Titta gärna in på hemsidans notiser för september 2014, där finns en bild som Susanne Wieland har tagit.

//Åke Ab 150721


Vadare

Nu är tiden inne för vadarna att dra söder ut. Två kraftiga sträckdagar har vi varit med om; en i början av månaden juli och en nu, det vill säga runt den 20nde. I kväll, den 21rsta rastade 18 myrspovar på det kortbetade gräset mellan Trandansen och Vadbodskullen. Några spovsnäppor och ett antal kärrsnäppor gjorde spovarna sällskap. Gudomligt vackert är inga överord.

ÅK UT TILL TRANDANSEN!

Mellan 17 och 20 kan man räkna med att där finns någon eller flera skådare.  Vill man ha hjälp med att klara ut artbestämningen finns det i de flesta fall någon som kan hjälpa till. 

//Åke 150721


Groddammen i Marjarp

Den nya groddammen i Marjarp lockar en hel del fåglar. Här en mindre strandpipare.

/Ingemar Svensson
2015-07-15


©Ingemar Svensson