NOTISER APRIL 2007

 

Vill du hänga med till Rundö i mitten av juli? 

Läs mer här >>142.000

Så många besökare blev det vid Hornborgasjön under trantiden. Det är inte rekord men väl i linje med vad det har varit som mest tidigare och en rejäl upphämtning från förra årets bottennotering

/Åke


Fler amerikanska änder.......

Sedan en tid finns två amerikanska bläsänder, båda hanar, att bese i Hornborgasjön. Den ena vid Trandansen och den andra vid Hälsinggården. Lite längre tillbaka var där en amerikansk kopparand i Korpaboviken och däremellan en amerikansk kricka vid Trandansen. I dag (23/4) var det dags igen när en hane av ringand upptäcktes vid Fågeludden. Man kan ha åsikt om de här i sig mycket vackra änderna. I synnerhet den amerikanska bläsanden är en riktig skönhet. Sedan får var och en avgöra om de är förrymda parkfåglar eller hitflugna på riktigt.....

/Åke


Peter Nilsson ställer ut i Vara

Konstnären Peter Nilsson, som blev bekant för oss förra våren när vi hade ett bejublat arrangemang tillsammans med galleri Tinnert, ställer just nu ut i Vara, närmare bestämt på biblioteket. 
Torsdagen den 26 april klockan 19.00 berättar konstnären om sitt måleri och detta har förutsättningar att bli något lika bra som när han besökte oss.
Det handlar om fågelmåleri av hög klass.  

/Åke


Den har dragit......

Vår vintergäst nummer ett, den större turturduvan, har startat vårflyttningen.  Den 17 april rapporterade Ulrich den som ej återfunnen och ingen skymt av den sedan dess. Jag tror att den är på väg till Kina för att häcka och har säkert passerat Moskva vid detta laget. Nu får vi se framåt november om det blir en vända till. Det blir spännande, möjlighet finns.

/Åke