NOTISER JUNI  2021


Äntligen

Det har varit dåligt med så kallade nattaktiva arter i sommar. Vi har saknat både det ena och det andra. Men det har bättrat på sig. Mycket beroende på goda insatser av Jörgen Fritzsson och Albin Torsson.
Jörgen hittade en fantastisk fin busksångare nära stan. Således alldeles innan Bissgårdens koloniområde - även kallat Pakistan. Albin hittade två flodsångare vid Markabäcken, det handlar om vägen ner till Berga gård, alldeles efter golfbanan. Ett fantastiskt fint ställe med mäktig fågelsång.
Däremot finns det inte några kornknarrar att lyssna på. Har nog aldrig varit sämre. Det grundläggande problemet att att det lyssnas för lite och alla åker på samma fåglar vilket är lätt att förstå - förstås. Men åk mer på nätterna, man hör inga rara fåglar om man inte lämnar TV-soffan. Vaktlar kan man höra ganska lätt om man åker ut till lämpliga ställen.

Lennart Ljuhs har tagit den fantastiskt fina busksångarbilden.
Den andra bilden bilden visar kärrsångare, rörsångare och busksångare. Åke har tagit den bilden vid ringmärkningen vid Kärragården. Vilken är vilken?

Åke skrev på midsommarafton 2021


©Lennart Ljuhs


©Åke Abrahamsson