NOTISER MARS 2011


Svanar överallt!

Vår och höst kan man numera se flockar med sångsvanar på Falbygdens åkrar. De är stora och vackra och pryder sin plats. Det är ofta även mindre sångsvanar med bland de vanliga sångsvanarna numera.
Det största antalet mindre sångsvanar detta år är de närmare trettio som låg i Hulesjön över en natt härförleden.
Flocken på bilden är från Flobytrakten och innehåller även den ett par mindre sångsvanar. Om man tittar riktigt noga kan man hitta åtminstone en mindre sångsvan ganska enkelt!

// Åke 2011-03-28

 

Rätt tid för fågelholkar!

Klubben har ett brett sortiment fågelholkar till låga priser. Tänk särskilt på stararna som har det kämpigt. Starar har inga revir så man kan sätta holkarna hur tätt som helst. Starholkar är dessutom till dubbel nytta - sitter de öppet flyger tornseglarna in när starungarna flugit ut.

Ta kontakt med Sten Danielsson 0515-728217 eller Helge Sundén 0515-80592

// Åke
2011-03-26


Bra ugglelyssning!


Första ugglelyssningen för året gick av stapeln på fredagskvällen i skogarna västerut.
Bra resultat; sju kattugglor och en sparvuggla - inte illa!

// Åke 2011-03-18


Lördag och söndag 9-10 april
Tranans dag


Foto: Jan Johansson

Med centrum vid Trandansen genomför vi Tranans dag för andra året i rad. Det nu välkända vita tältet är på plats och till brädden fyllt av aktiviteter i form av utställare och föreningar. Dessutom exkursioner, föredrag, skådarpub på Herrtorps kvarn med trubadur samt mycket mera.
Arrangörer är vi, Studiefrämjandet, Skövde Fågelklubb, VGOF. Projekt Fågelvägen, Hornborgasjöns Fågelstation, Naturrum Hornborga med flera.
Brutus Östling kommer att vara med båda dagarna. Brutus är en av världens mest meriterade fågelfotografer och på söndagen visar han sina bilder i Bjurums kyrka. Lördagen kommer att ägnas åt en workshop med Brutus. Det innebär helt kort att intresserade fotografer kommer att lära av och fotografera tillsammans med Brutus under några timmar. Den som är intresserad bör anmäla detta till Åke eller Kent Ove eftersom det är ett begränsat antal platser.
Vi kommer även att ta ut en deltagaravgift
.

Inbjudan till workshop med Brutus Östling finns här >>>

Pubkväll på Herrtorps Qvarn , läs här >>

Fotoutställning av Kent-Ove Hvass på Herrtorps Qvarn läs här >>

Läs mer om Tranans dag här >>>

// Åke 2011-03-12


Nu har första tranan landat
Läs här >>

Statistik över antal tranor >>

Webbkameror vid "Trandansen" här >>

Läs mer om tranorna här >>


Foto: Jan Johansson