NOTISER NOVEMBER 2005


Ingemar Lind – en total fullträff!

Hela etthundrasextio personer kom till Gymnasieskolans aula på tisdagskvällen (8 nov) för att njuta av Ingemar Linds enastående filmkonst med naturen som motiv. Få filmfotografer på denna jord förmår att skapa så mycket med så små medel. Inga stora filmteam med en jättebudget här inte!
Lita på att vi hälsar honom välkommen igen till nästa höst! 

/Åke


Getteröresan i Allhelgonahelgen

Årets sista resa gick till Getterön och Morups Tånge. Först skall sägas att resan gav sextien arter vilket naturligtvis är helt kanonbra med tanke på att vi skriver november.
Många vadare fanns kvar  - artlistan gav rödbena, gluttsnäppa, storspov, rödbena, kärrsnäppa, kustpipare samt ljungpipare. På Getterön hittade vi dessutom en rödspov av den isländska rasen. Tättingarna som brukar saknas bjöd denna gång på hela vintersortimentet i form av snösparv, vinterhämpling samt sju berglärkor vid Galtabäck. En sen stenskvätta i Glommen gav lite extra glädje.
Det blåste bra så förhoppningen om havsfåglar fanns i högsta grad. Vi satsade på Glommens sten. Resultatet blev mycket bra med alkor i mängd av arterna sillgrissla, tordmule, tobisgrissla och några alkekungar. Bortåt fyrtio havssulor och tretåig mås.
Sjöorre, svärta, smålom var andra arter som vi kunde titta på. Man konstaterar att detta med havsfåglar är svårt för oss inländare, man behöver träna mycket för att bli bra på dessa arter.
Listan kan göras betydligt längre men till sist måste frågan ställas varför vi bara blev tre som åkte denna lysande fågeldag?

/Åke