NOTISER NOVEMBER 2012

 

Kyla på gång?

Ja, då är det hög tid att sätta igång med utfodring av våra kära fåglar (om du inte redan har startat) Tänk på att man med fördel kan ha en utfodring i skogen att pyssla om. Se på bilden hur enkelt den kan vara.

.//Åke Abrahamsson 2012-11-25


Hulesjön

För närvarande byggs en spång ner till Hulesjön som går längre in i skogen Vägen är skyltad. Använd denna! Den stör inte fåglarna och är mycket torrare.

.//Åke Abrahamsson 2012-11-24


Bra möte!

Hela 28 personer hade mött upp till säsongens sista möte i klubblokalen. Bland mycket annat visade undertecknad en årskavalkad i bilder från 2012. Få observationer fanns att redovisa men en järpe på Mösseberg och tofsmespå samma lokal förtjänar ett särskilt omnämnande.

.//Åke Abrahamsson 2012-11-22


Fina bildvisningar

Årets Smultronprogram har innehållit två bildvisningar och den andra i ordningen var i Församlingshemmet i mitten av november. Vi fick se en förnämlig samling bilder från den stora och mäktiga värld som finns under vattenytan. Torleif Halvorsen har besökt många av varldens hav med kamera och dykutrustning och resultatet som vi bjöds var verkligen fantastiskt. Drygt 40 personer hade mött upp i den milda höstkvällen.

//Åke Abrahamsson 2012-11-13


Sällskapssjuk tjäder

En tjädertupp har hållit till inne i Åsarps samhälle den senaste tiden. Han har gått runt i trädgårdarna och ätit äpplen i godan ro. Man har kunnat komma den så nära som ett par meter utan problem. Senast sågs den på kyrkogården...

//Åke Abrahamsson 2012-11-11


©
Torleif Halvorsen


Titta efter tallbitar!

Förra året var det bändelkorsnäbbar och nu är det tallbitar som är i rörelse. Flera observationer har redan gjorts, även i vår kommun. Så håll ögonen öppna även om den mörka november kanske inte är den mest aktiva skådarmånaden.

//Åke Abrahamsson 2012-11-11


Bra havsörnssafari - men våt!

Runt tjugo personer deltog i söndagens havsörnssafari vid Hornborgasjön, bästa deltagarantalet hittills. Vi fick se två havsörnar - kunde varit fler- men vädret var vått och disigt under den sena delen av utflykten. i övrigt fick vi se några fjällvråkar, en blå kärrhök och en tornfalk. Dessutom en flock starkt försenade ljungpipare.

//Åke Abrahamsson 2012-11-10


Sorgebud

Vår medlem och tillika omslagskonstnär till vår medlemstidning Svarthaken under många år, Elof Dahl, avled i början av november efter en tids sjukdom. Vi bevarar hans minne i våra hjärtan och skänker hans anhöriga en särskild tanke i deras svåra sorg.

//Åke Abrahamsson 2012-11-07


Vildsvin

Så har det hänt! Vi kan inte utfodra några örnar på marken längre på grund av att trakten är översvämmad av vildsvin.Ulrich, Jan, Helge och Åke är igång och bygger en  större plattform till att lägga maten på. Om allt går väl och vi har foder skall vi försöka starta lite in i december.

//Åke Abrahamsson 2012-11-07


Hökugglevinter

Med ojämna mellanrum vandrar hökugglorna från norr söderut om hösten. I år är det en sådan. höst. Lennart Sundh såg en mycket kortvarig hökuggla på Mösseberg för en månad sedan och Torleif Halvorsens fina bild här nedan kommer från Lundby nära Trädet på gränsen mellan Falköping och Ulricehamns kommuner. Hyggen är en bra biotop så åk ut på bergen och andra ställen med hyggen eller lyckor i skogen och leta.

//Åke Abrahamsson
2012-11-04


©Torleif Halvorsen