KOMMANDE AKTIVITETER

      

NOTISER


Programpunkter finns i Svarthaken - KLICKA HÄR >>Klubbens resepolicy – resor med övernattning. Denna innebär att resan blir av om tillräckligt många anmäler sig och att det finns ledare samt att övriga arrangemang kan ordnas. Preliminär anmälan senast tre veckor innan eller per angett datum. Efter detta datum är anmälan bindande vilket innebär att du får betala för din plats även om du inte följer med. Sjukdom är giltigt förfall. Senast per sista anmälningsdagen finns ett fast pris på resan att tillgå. Du kan fritt hoppa av fram till och med detta datum.

UTFLYKTER FÖR DAGLEDIGA
"Onsdagsgruppen"

Utflykterna för daglediga en gång i veckan fortsätter genom hela vintern. Ni som är intresserade av att titta på fåglar i skog och mark bör hänga med på detta. Såväl gamla som nya deltagare hälsas alltid varmt välkomna. Det handlar om att vara ute några timmar varje onsdag förmiddag från tidigast sju till framåt middagen i bra fågelmarker. Det hela bygger på att hitta fåglarna tillsammans, var och en efter sin förmåga.

OBS: Från och med onsdag den 19 april samlas vi klockan 07.00

Samling är som vanligt på Fredriksbergskyrkans parkering.
Tills vidare åker vi i egna bilar.

Välkomna!

/Anita och Kenneth

Tag kontakt med Anita eller Kenneth om det finns någon tveksamhet om vädret.
Några förkunskaper behövs egentligen inte.

Anita har tfn 0515 - 80078, mobil 0705 – 87 09 08 och Kenneth har 0702 - 57 81 23.

OBS Ta med fika och kläder efter väder gäller.

Länkar till alla rapporter från onsdagsgruppen finns samlade här >>>>

Programmet 2023

Anmälan gäller till de flesta aktiviteterna, detta anges vid respektive aktivitet. Samåkning när så är möjligt. Vid resor utanför Skaraborg delar de som åker med i bilen på, för närvarande, 18,50 per mil. Även i övrigt, om den som kör vill ha ersättning. Ta alltid med fika och kläder efter väder. Vi samlas alltid på Fredriksbergskyrkans parkering. Aktiviteter kan ställas in om det saknas ledare.

OBS: Från och med onsdag den 19 april samlas onsdagsgruppen klockan 07.00 leder.

MAJ

Lördagen den 27 maj
klockan 06.00

Kinnekulle
Vi besöker Munkängarna samt Österplana hed och vall samt ytterligare någon lokal. Vi upprepar flera års fina resor med en blandning av fåglar, växter och allmän natur. Hemma vid middagstid. Anmälan till Åke på tfn 070 660 24 53 som leder.

JUNI

Lördagen den 3 juni
klockan 06.00
Bastöna vid Rösjön

Det finns numera en spångad vandringsled som man når från vägen ner till Rösjön via Ryd. Fåglar och allmän natur. Anmälan. Ledare Åke Abrahamsson tfn 070 660 24 53

Torsdagen den 8 juni
klockan 22.00

Nattskärror på Mösseberg
Samling på Bergstugans parkering. Det räcker numera med Mösseberg. Det går väldigt bra för nattskärrorna i Sverige numera! Åke Abrahamsson leder. Anmälan behövs inte.

Tisdagen den 20 juni
klockan 19.00

Månadsmöte vid Fågeludden
Det kommer att finnas möjlighet till samåkning från Fredriksbergskyrkans parkering klockan 18.15. Ta med eget fika. Kontakta Åke 070 660 24 53 för samåkning

OBS: Samtliga gamla notiser (från 2002-2023) finner du genom att klicka här >>


AKTUELLA OBSAR >>>


Rapport från onsdagsgruppen

Rapport från
24 och 31 maj >>

Tidigare rapporter finns här >>


©Evert Arnoldsson


En magisk kväll

Tisdagen den 9 maj var jag liksom många år tillbaka utsedd som ledare för vår sedvanliga dubbelbeckasinexkursion till Hornborgamaden. Med tilltagande ålder och därmed avtagande hörsel så är det ju med viss bävan som jag åker dit. Ska jag höra dom i år. Förra året var det med viss tvekan. Förhoppningen är ju alltid att någon med bättre hörsel eller kanske till och med med tekniska hjälpmedel dyker upp.  Så var det i år. Kvällen var fin och vi visste att det varit ett fint spel kvällen innan så våra förhoppningar var stora. När tiden var inne så kunde jag till  min glädje konstatera att min hörsel var fullt tillräcklig utan några hjälpmedel. Aldrig tillförne har vi på en klubbexkursion fått uppleva ett sådant dubbelbeckasinspel. Fyra, kanske fem individer kunde skymtas bland tuvorna och spelet var intensivt. Ungefär vid halv elva slutade det ganska abrupt.

En ganska magisk kväll. En för oss okänd kille anslöt till gänget. Han hade åkt upp från Göteborg för att få uppleva detta. Han avvek lite tidigare eftersom han skulle hem till Götet och upp och jobba dan därpå. Visst hade han tur. 

/ Lennart 2023-05-17


Nattskärra

En för säsongen ovanligt tidig nattskärra syntes, i Bjällum på Billingens sluttning, den 7 maj strax efter klockan 22. 
Det röda ögat är en effekt av blixtljus.

Foto Torbjörn Skogedal

Klicka på bilden för att se den större.


Årets vita stork

Vid Vrågården i Friggeråker gick den här storken och spretade den 13 april. Många var där och fick fina bilder, inte minst Lennart Ljus som står för fotot här. Den är som synes inte ringmärkt, vilket gör det extra spännande. De flesta är det och har då oftast en aluminiumring samt tre olikfärgade ringar på tibian på varje ben, således den övre delen av det synliga benet.

//Åke 2023-04-14

Klicka på bilden för att se den större.


©Lennart Ljuhs