KOMMANDE AKTIVITETER

      

NOTISER


Programpunkter finns i Svarthaken - KLICKA HÄRKlubbens resepolicy – resor med övernattning. Denna innebär att resan blir av om tillräckligt många anmäler sig och att det finns ledare samt att övriga arrangemang kan ordnas. Preliminär anmälan senast tre veckor innan eller per angett datum. Efter detta datum är anmälan bindande vilket innebär att du får betala för din plats även om du inte följer med. Sjukdom är giltigt förfall. Senast per sista anmälningsdagen finns ett fast pris på resan att tillgå. Du kan fritt hoppa av fram till och med detta datum.

UTFLYKTER FÖR DAGLEDIGA
"Onsdagsgruppen"

Utflykterna för daglediga en gång i veckan fortsätter genom hela vintern. Ni som är intresserade av att titta på fåglar i skog och mark bör hänga med på detta. Såväl gamla som nya deltagare hälsas alltid varmt välkomna. Det handlar om att vara ute några timmar varje onsdag förmiddag från tidigast sju till framåt middagen i bra fågelmarker. Det hela bygger på att hitta fåglarna tillsammans, var och en efter sin förmåga.

OBS: Från och med onsdag den 27 april samlas vi klockan 07.00

Samling är som vanligt på Fredriksbergskyrkans parkering.
Tills vidare åker vi i egna bilar.

Välkomna!

/Anita och Kenneth

Tag kontakt med Anita eller Kenneth om det finns någon tveksamhet om vädret.
Några förkunskaper behövs egentligen inte.

Anita har tfn 0515 - 80078, mobil 0705 – 87 09 08 och Kenneth har 0702 - 57 81 23.

OBS Ta med fika och kläder efter väder gäller.

Länkar till alla rapporter från onsdagsgruppen finns samlade här >>>>

AUGUSTI

Tisdagen den 16 augusti
klockan 19.00.
Månadsmöte i klubblokalen

Lars Ove Nilsson som bor i Karlsborg, men är född i Falköping, berättar om de stora holkprojekten för kattuggla, göktyta och svartvit flugsnappare med flera, som pågår i Karlsborgstrakten. Dessa har pågått i många år och genererat mängder med data.
Missa inte detta!

Lördagen den 20 augusti
klockan 05.00

Vadarresa till Halland
Välkänt koncept. Vi tittar på vadare mellan Getterön och Morups Tånge och förstås även allehanda andra fåglar i landskapet. Anmälan till Åke två dagar innan och Åke leder och Åke har tfn 070 660 24 53. Resan blir av om ledare finns och tillräckligt många anmäler sig. Fyllda bilar är ett krav för att resan skall bli av.

SEPTEMBER

Lördagen den 3 september
klockan 08.00

Nötkråkevandring på Mösseberg-
Hittills har vi haft ett lysande resultat med flera nötsamlande nötkråkor utmed vår vandring och dessutom med förhoppning om en del andra skogsfåglar. Anmälan till Åke 070 660 24 53.

Tisdagen den 20 september
klockan 19.00

Månadsmöte i klubblokalen
Per Olof Strandrot är en av våra verkligt meriterade fågelfotografer. Han har varit hos oss tidigare men det några år sedan senast. Nu kommer Per Olof med ett fint bildföredrag till vårt septembermöte. Vi ser fram emot detta!

OBS: Samtliga gamla notiser (från 2002-2022) finner du genom att klicka här >>


AKTUELLA OBSAR >>>


Rapport från onsdagsgruppen

Läs Everts rapport från
10 aug >>

Tidigare rapporter finns här >>©Mats Lagerqvist


Konstaterat!

Ägretthäger häckar i Hornborgasjön. Peder Hedberg Fält har varit ute i sjöområdet och konstaterat att så är fallet. Tre ungar finns i boet.

Det är dags för nattskärrorna. Det är enkelt numera: åk upp på Mösseberg, fortsätt förbi Bergsstugans parkering fram till nästa möjliga parkering, cirka 500 meter. Halv elva är en bra tid. På kvällen således.

//Åke A 2022-06-10


Ibland måste man sträcka sig för att nå det man vill ha!

Kohäger, Bjurum.

Foto: ©Torbjörn Skogedal

Klicka på bilden för större format!


Äntligen!

Det har varit lite tunt på raritetsfronten, men nu small det till ordentligt när Ingemar Nilsson upptäckte en kohäger bland kossorna vid Stora Bjurum. Det rådde oro på måndagskvällen när den drog iväg efter ett kort besök men den vände uppenbarligen tillbaka för på morgonen efter gick den och födosökte bland kossorna nära Bjurumskanalen. Lite afrikakänsla över det hela.
Detta är sjöns andra kohäger, den förra var 2008 och då var det oktober och Sätuna by.

Åke skrev 2022-05-24 och Lennart Ljuhs fotograferade

Klicka på bilden för större format.


©Lennart Ljuhs