KOMMANDE AKTIVITETER

      

NOTISER


Preliminära programpunkter finns i Svarthaken - KLICKA HÄR >>

OBS: se nedan i denna spalt för ändringar i programpunkter.


 

UTFLYKTER FÖR DAGLEDIGA
"Onsdagsgruppen"

Utflykterna för daglediga en gång i veckan fortsätter genom hela vintern. Ni som är intresserade av att titta på fåglar i skog och mark bör hänga med på detta. Såväl gamla som nya deltagare hälsas alltid varmt välkomna. Det handlar om att vara ute några timmar varje onsdag förmiddag från tidigast sju till framåt middagen i bra fågelmarker. Det hela bygger på att hitta fåglarna tillsammans, var och en efter sin förmåga.

Från och med onsdag den 1 december samlas vi klockan 09.00

Samling är som vanligt på Fredriksbergskyrkans parkering.
Tills vidare åker vi i egna bilar.

Välkomna!

/Anita och Kenneth

Tag kontakt med Anita eller Kenneth om det finns någon tveksamhet om vädret.
Några förkunskaper behövs egentligen inte.


Anita har tfn 0515 - 80078, mobil 0705 – 87 09 08 och Kenneth har 0702 - 57 81 23.

OBS Ta med fika och kläder efter väder gäller.

Länkar till alla rapporter från onsdagsgruppen finns samlade här >>>>

KOMMANDE PROGRAMPUNKTER

Tills vidare ingen samåkning vilket innebär att längre resor inte är möjliga så länge pandemin pågår. På grund av rådande restriktioner av olika slag gäller tills vidare anmälan till alla våra aktiviteter. Om det skulle vara så illa att ingen vill följa med kan det vara bra för ledaren att veta detta. Vi återgår till ”ingen anmälan” när pandemin är över. Vi har även gjort så att vi har lagt in flera hemmaaktiviteter under höstterminen parallellt med resorna som ligger kvar som tidigare om det skulle ändra sig på något vis. Som ni ser när det gäller höstens möten kommer dessa att planeras efter hand. Visserligen är begränsningen högst femtio personer i samma lokal, och det klarar vi, men det hjälper föga eftersom många av oss är 70+. Dessutom handlar det om att klara distanseringen. Titta in på hemsidan efter hand. Månadsmötet i augusti blir vid Bergsstugan, Mösseberg.

Klubbens resepolicy – resor med övernattning. Denna innebär att resan blir av om tillräckligt många anmäler sig och att det finns ledare samt att övriga arrangemang kan ordnas. Preliminär anmälan senast tre veckor innan eller per angett datum. Efter detta datum är anmälan bindande vilket innebär att du får betala för din plats även om du inte följer med. Sjukdom är giltigt förfall. Senast per sista anmälningsdagen finns ett fast pris på resan att tillgå. Du kan fritt hoppa av fram till och med detta datum.
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
DECEMBER

OBS:
Från och med onsdag den 1 december samlas onsdagsgruppen  klockan 09.00
Se mer information längre upp i denna spalt.

Måndagen den 13 december
klockan 19.00
Luciafika i klubblokalen

Vi ordnar ett trevligt lussefika kanske med någon överraskning dessutom.
Susanne och Anita ansvarar, ring Anita tfn 070 587 09 08

OBS: Samtliga gamla notiser (från 2002-2021) finner du genom att klicka här >>


AKTUELLA OBSAR >>>


Rapport från onsdagsgruppen

Läs Everts rapport från
1 december >>

Tidigare rapporter finns här >>

OBS:
Från och med onsdag den 1 december samlas onsdagsgruppen  klockan 09.00

Klicka på bilden för större format


©Evert Arnoldsson


Tallbitar

Tallbitarna går till för fullt. Bästa stället verkar vara mellan campingen och lekplatsen vid Skogssjön.

Foto Åke A som även skrev 2021-11-05

Klicka på bilden för större format


©Åke Abrahamsson


Ännu en fullträff!

Av tradition åker vi till Hallandskusten i slutet av oktober. Årets upplaga blev en verklig fullträff med rader av förnämliga förnämliga fågelobservationer. Mer kan man inte begära.
Erik Tornberger har sammanställt den lyxigt fina artlista här >>

// Åke skrev 2021-10-24


Äntligen!

Efter ett par års uppehåll fick vi till en klassisk Ölandsresa den andra helgen i oktober. Från oss kom 9 deltagare och våra vänner i Skövde var fem. Resultatet blev fantastiskt fina fågelupplevelser och en diger artlista.
Artlistan finns här >> och den får tala för sig själv.

// Åke 2021-10-11

Samtliga 3 bilder: ©Markus Gällerspång

Klicka på bilderna för större format

1. svart rödstjärt hane
2. rödhalsad gås
3. tajgablåstjärt
©Markus Gällerspång


Gladrekod

Söndagen den 2 oktober räknade Lennart och Lennart (Sundh och Ljuhs) in 53 röda glador i Mönarp. Nytt Falbygsrekord! Gladorna samlar i hop sig på detta viset utom häckningstid eftersom de är sällskapliga av sig men framförallt att de gillar att sova tillsammans. Det finns inget täckande ord för detta på svenska men engelskan har ett. Roost, säger vi. Förutom gladorna övernattar kärrhökar gärna på samma sätt. För ganska många år sedan såg jag fler än 20 bruna kärrhökar slå sig ner på samma ställe i en gräsvall ute vid Agnestad. Jag tror att det var Bengt P eller Mike Henry som upptäckte det hela.

//
Åke 2021-10-03

Klicka på bilderna för större format


©Torleif Halvorsen


©Torleif Halvorsen


Mekelsmäss 2021

Ja så är det då än en gång genomfört. Kanske är det för femtonde gången. Jag får ta och kolla upp hur det är med det. Med den erfarenhet som som följer med dessa år så kan man ju faktiskt räkna med att det flyter på utan några större problem. Och så är det ju. Det fungerar naturligtvis bra när många ställer upp och hjälper till  Alla är betydelsefulla kuggar i det stora maskineriet. Holkspikare, kakbakerskor, skärmuppsättare, korvutdelare och sist men inte minst alla utställare. Vi hade drygt 1300 besökare under de tre dagarna och försäljningen får man säga vara hygglig. Kanske sålde vi någon korv mindre när serveringen var på undervåningen men vi tycker att det är ett bra koncept som nog får hänga med kommande år med eller utan pandemi. Vi har också fått bra omdömen av besökarna för vårt upplägg med ingång på framsidan och utgång på baksidan. Vi får ju också säga att vi hade tur med vädret. Regn och blåst både före och efter helgen men fint väder på de aktuella dagarna.

Lördagen inleddes med ett besök av Radio Falköping som direktsände ca 40 minuter från vår utställning. Detta filmades också för webb-TV och det kan ses och höras på Radio Falköpings hemsida. Länk till inlägget finns här >>

Alltså än en gång stort tack till alla som hjälpt till att genomföra ännu ett lyckat mekelsmässarrangemang.

Lennart Ljuhs har plåtat bilderna här nedan.

// Lennart F


©Lennart Ljuhs


©Lennart Ljuhs


©Lennart Ljuhs