NOTISER APRIL 2016

 

VILL DU BLI DAGFJÄRILSÖVERVAKARE?


©Mari Friberg

Länsstyrelsen i Västra Götalands län ordnar en kurs för dig som övervakar fjärilar inom Svensk dagfjärilsövervakning och för dig som är nyfiken på att börja övervaka fjärilar. Kursen är en nybörjarkurs, men med chans för de mer fjärilskunniga att ställa sina frågor. Under dagen kommer vi att få höra en föreläsning om dagfjärilarna, pröva på artbestämning och träna på metodiken som används inom Svensk dagfjärilsövervakning. Observera att kursen innehåller ingen fjärilsvandring. Kursen motsvarar förra årets kurs.

Tid: Lördagen 11:e juni, med en reservdag lördagen 18/6 om den första dagen har för dåligt väder.

Plats: Vänermuseet, Lidköping

Kursen är gratis, men alla får ta med egen matsäck till lunch och fika. Lite fika, men ingen mat finns att köpa på muséet.

Du anmäler dig HÄR >>>

Sista anmälningsdag är 2:e juni.

Länk till Svensk dagfärilsövervakning >>


Hallandskusten den 24 april

Tio deltagare från våra klubbar hade kommit samman till vårens resa till Getterön och Morups Tånge. Trots det minst sagt kylslagna vädret blev det en behaglig tur med överkomliga avbrott av det vädermässigt slaget. Artlistan slutade på ett åttiotal arter vilket innefattar både de som funnits på plats en tid och helt nyanlända såsom en sjungande rödstjärt. Man märker skillnaden på breddgrad mellan kustlokaler och inland; det hade kommit längre och till vår häpnad blommade slånbuskarna redan. Det var mycket som gladde, de många skärfläckorna, rödspovarna och inte minst skäggmes och vattenrall i vassarna. Vad missade vi? Ja, med lite tur skulle vi nog ha klarat någon av de svarthakade buskskvättorna, i gengäld blev det en vit stork ett stycke upp utmed Viskadalen.

För artlista klicka HÄR >>

Åke skrev 160425


UGGLEKVÄLLAR

Tre ugglelyssningar har vi haft med ganska magert resultat. Fyra kattugglor, en pärluggla och en sparvuggla blev det på tre kvällar och en hel del mil.

//Åke Ab


HÖG TID FÖR FÅGELHOLKAR

Alla sorter finns för leverans!

Kontakta 
Sten Danielsson tfn 0515-728217
eller
Helge Sundén tfn 0515-80592


SLUT FÖR I ÅR!

Våra omfattande "tranguidningar" är slut för i år.
Lysande insatser på alla händer!

Tack alla som har hjälpt till så duktigt!

Styrelsen