NOTISER OKTOBER 2019

·  k
Återfynd

En kattuggla som Helge Sundén och jag ringmärkte som unge nära campingen på Mösseberg 2016 kontrollerades som häckande hona i år 2019 nära Hjo. En för en kattuggla mycket lång förflyttning.

//Åke A 2019-10-27Tallbitar!

Så är det åter tallbitar på vandring från de stora skogarna i norr, För fyrtio år sedan var det området kring Bredablick som var bra hela hösten och det verkar vara lite så även i år. Å andra sidan var det oxlarna på Fåraberget som gav mest när det hände senast för 20? år sedan. Ut och titta efter dessa sällsynta gäster från norr!

Markus Gällerspång fotade och Åke skrev 2019-10-27


©Markus Gällerspång


Hösttid är holktid

Helge och jag var nere i Ryd Vilske Kleva härom dagen och satte upp ett par sparvuggleholkar av Sten Danielssons förnämliga tillverkning.

//Åke A 2019-10-27Härfågel i Skultorp 20 oktober

Ännu en höst med härfågel. Förra året Torbjörntorp, undrar hur många som passerar obemärkt förbi.

/Jan Johansson


©Jan JohanssonKlubbarnas höstresa till Öland 2019

Stor tradition och stark kyla men strålande sol. Vi var åtta sammanlagt som på vanligt vis jobbade ihop ett så bra resultat som möjligt. Raritetsfritt denna gång men den fina artlistan slutade på 108 arter i alla fall. Det hänger på de vanliga arterna och inte på någon enstaka raritet. Ta en titt på listan och njut. Och kanske häng med nästa gång.

Havsörnen och fjällvråken har Kent Ove fotat och prutgässen Åke (som även skrev den 191008).

Artlista >>©Kent-Ove Hvass


©Kent-Ove Hvass


©Åke AbrahamssonUTSTÄLLNING AV INGEMAR HEDIHN