NOTISER OKTOBER 2021


Ännu en fullträff!

Av tradition åker vi till Hallandskusten i slutet av oktober. Årets upplaga blev en verklig fullträff med rader av förnämliga förnämliga fågelobservationer. Mer kan man inte begära.
Erik Tornberger har sammanställt den lyxigt fina artlista här >>

// Åke skrev 2021-10-24


Äntligen!

Efter ett par års uppehåll fick vi till en klassisk Ölandsresa den andra helgen i oktober. Från oss kom 9 deltagare och våra vänner i Skövde var fem. Resultatet blev fantastiskt fina fågelupplevelser och en diger artlista.
Artlistan finns här >> och den får tala för sig själv.

Bilder ©Markus Gällerspång

// Åke 2021-10-11

Svart rödstjärt, hane

©Markus Gällerspång

Rödhalsad gås

©Markus Gällerspång

Tajgablåstjärt

©Markus Gällerspång


Gladrekod

Söndagen den 2 oktober räknade Lennart och Lennart (Sundh och Ljuhs) in 53 röda glador i Mönarp. Nytt Falbygsrekord! Gladorna samlar i hop sig på detta viset utom häckningstid eftersom de är sällskapliga av sig men framförallt att de gillar att sova tillsammans. Det finns inget täckande ord för detta på svenska men engelskan har ett. Roost, säger vi. Förutom gladorna övernattar kärrhökar gärna på samma sätt. För ganska många år sedan såg jag fler än 20 bruna kärrhökar slå sig ner på samma ställe i en gräsvall ute vid Agnestad. Jag tror att det var Bengt P eller Mike Henry som upptäckte det hela.

//
Åke 2021-10-03


©Torleif Halvorsen


©Torleif Halvorsen


Mekelsmäss 2021

Ja så är det då än en gång genomfört. Kanske är det för femtonde gången. Jag får ta och kolla upp hur det är med det. Med den erfarenhet som som följer med dessa år så kan man ju faktiskt räkna med att det flyter på utan några större problem. Och så är det ju. Det fungerar naturligtvis bra när många ställer upp och hjälper till  Alla är betydelsefulla kuggar i det stora maskineriet. Holkspikare, kakbakerskor, skärmuppsättare, korvutdelare och sist men inte minst alla utställare. Vi hade drygt 1300 besökare under de tre dagarna och försäljningen får man säga vara hygglig. Kanske sålde vi någon korv mindre när serveringen var på undervåningen men vi tycker att det är ett bra koncept som nog får hänga med kommande år med eller utan pandemi. Vi har också fått bra omdömen av besökarna för vårt upplägg med ingång på framsidan och utgång på baksidan. Vi får ju också säga att vi hade tur med vädret. Regn och blåst både före och efter helgen men fint väder på de aktuella dagarna.

Lördagen inleddes med ett besök av Radio Falköping som direktsände ca 40 minuter från vår utställning. Detta filmades också för webb-TV och det kan ses och höras på Radio Falköpings hemsida. Länk till inlägget finns här >>

Alltså än en gång stort tack till alla som hjälpt till att genomföra ännu ett lyckat mekelsmässarrangemang.
 

// Lennart F

Samtliga bilder nedan: ©Lennart Ljuhs